ГоловнаСвіт

Влада Литви заборонила тримати в багатоповерхових будинках бійцівських собак

Проти законопроекту виступила литовська спільнота кінологів.

Влада Литви заборонила тримати в багатоповерхових будинках бійцівських собак
Фото: http://www.uvdhmao.ru

Парламент Литви заборонив утримувати в багатоквартирних будинках собак бійцівських порід і їх метисів. Відповідні поправки до закону "Про опіку, утримання та використання тварин" ухвалено в середу, 3 жовтня.

Видання наводить список порід, які підпадають під поправки, серед них: американський стафордширський тер'єр, стафордширський бультер'єр, американський бульдог, аргентинський дог, філа бразилейро (або бразильський мастиф), кангал, кавказька вівчарка і південноросійська вівчарка.

Деякі депутати під час засідання пропонували дозволити утримувати у квартирах собак цих порід із письмової згоди сусідів, проте ця ідея не знайшла підтримки. Згідно з ухваленими поправками, в республіці також буде заборонено розведення бійцівських порід.

Проти цього законопроекту виступила литовська спільнота кінологів. Її президент Рамуне Казлаускайте зазначила, що утримувати у квартирах заборонили не тільки чистокровних собак, а й метисів. "Усіх собак, більших за цвергшнауцера або бігля, тепер будуть підозрювати у спорідненості з бійцівськими", - уточнила вона.

У Литві зараз зареєстровано близько 1,5 тисячі собак бійцівських порід, трохи більше ніж 300 з них - у Вільнюсі. За утримування цих тварин господарі мають щомісячно сплачувати податок у розмірі 50 литів (18,6 долара). На думку Казлаускайте, ухвалений закон матиме зворотний ефект - господарі собак зі списку потенційно небезпечних порід перестануть їх реєструвати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram