ГоловнаСвіт

Іванішвілі заявив, що пробуде в політиці щонайбільше два роки

За словами мільйонера, він має намір довести до ладу Конституцію та змінити закони.

Іванішвілі заявив, що пробуде в політиці щонайбільше два роки

Лідер опозиційного блоку "Грузинська мрія" мільярдер Бідзіна Іванішвілі підтвердив в ексклюзивному інтерв'ю журналу Forbes, що протримається в політиці максимум два роки.

"Мінімум - рік, максимум - два, думаю, проміжний варіант - 1,5 року - найоптимальніший. Думаю, це - максимальний термін, за який можу встигнути все необхідне", - заявив Іванішвілі.

За його словами, за цей відтинок часу він має намір довести до ладу Конституцію, змінити закони, які визначать реальну стратегію і напрямок розвитку Грузії, забезпечити свободу судів і ЗМІ, звільнити від впливу політики поліцію, прокуратуру й інші структури.

Іванішвілі не раз говорив, що піде з політики через два роки після того, як виграє вибори.

На останніх парламентських виборах у Грузії перемогу, за попередніми даними, одержав блок Іванішвілі "Грузинська мрія", який набрав близько 55% голосів. Владна партія "Єдиний національний рух" (ЄНР) отримала трохи більше ніж 40%.

Голова держави Михайло Саакашвілі від імені ЄНР уже визнав поразку на виборах і оголосив про перехід партії в опозицію.

Парламент Грузії обирають раз на чотири роки. Наступного року, після виборів президента, в країні зміниться суспільно-політичний лад, коли парламент і уряд, зокрема прем'єр, отримають значно більше повноважень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram