ГоловнаСвіт
Спецтема
Выборы президента США

Обама сильніший спікер, але на дебатах допустив кілька грубих помилок, - Герман

Радник Президента пропонує започаткувати в Україні дебатну комісію.

Обама сильніший спікер, але на дебатах допустив кілька грубих помилок, - Герман
Фото: www.president.gov.ua

Кандидат в президенти США Барак Обама є сильнішим спікером, ніж його суперник Мітт Ромні, однак на теледебатах він допустив кілька грубих помилок.

Таку думку в ексклюзивному коментарі LB.ua висловила радник Президента Ганна Герман.

"Із суто технологічної точки зору було цікаво подивитися дебати, перейняти досвід. Було цікаво, чому Обама виглядав на дебатах слабшим при тому, що він цікавіший і сильніший за свого опонента. Але йому не пощастило з самого початку. По-перше, він виступав першим, що вже важче, і в перші дві хвилини виступу сконцентрував увагу не на економічних питаннях, а на тому, що вони з дружиною Мішель будуть скоро святкувати 20-річний ювілей. По-друге, він не дивився в камеру - в студії це виглядало нормально, але втрата зорового контакту з аудиторією негативно вплинула на телеглядачів. Крім того, Обама дивився на Ромні, намагаючись зловити його погляд, а той сприймав це з іронічною посмішкою", - розповіла про свої зауваження Герман.

Від Обами очікували набагато більшого, ніж він показав під час першого раунду. Це залежало і від емоційного настрою, з яким він на них прийшов. У цьому сенсі Ромні був більш переконливим і переграв свого суперника.

— Валерій Чалий, заступник генерального директора Центру Разумкова

Крім того, вона позитивно оцінила наявність в США так званої дебатної комісії і висловила думку, що непогано було б заснувати її і в Україні - "щоб забезпечити кандидатам рівні можливості на найвищому рівні".

Нагадаємо, вчора в США відбувся перший раунд теледебатів між Мітт Ромні і Бараком Обамою, в якому, згідно з соціологічними підрахунками, перемогу здобув Ромні.

Загалом заплановано провести три раунди, наступні пройдуть 11 і 16 жовтня.

Президентські вибори призначено на 6 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram