ГоловнаСвіт
Спецтема
Выборы президента США

Ромні виграв перший раунд теледебатів

У США пройшли передвиборні дебати Обами і Ромні.

Ромні виграв перший раунд теледебатів

Перші телевізійні дебати кандидатів у президенти США Барака Обами і Мітта Ромні завершилися перемогою останнього, пише американська преса з посиланням на результати опитування, проведеного CNN-ORC.

Як повідомляє редакційний блог телеканалу, свої голоси за Мітта Ромні віддали 67% опитаних. Барака Обаму переможцем зустрічі повважали лише 25% респондентів, пишуть РИА "Новости".

На думку 61% опитаних, Обама виступив на зустрічі гірше, ніж від нього очікували. 82% повважали, що краще, ніж очікувалося, показав себе Ромні. Водночас 58% респондентів визнали, що республіканський кандидат проявив себе як сильніший лідер. Про діючого президента те саме сказали лише 37%. Зокрема, глядачі повважали, що колишній губернатор частіше атакував свого опонента.

У телефонному опитуванні взяли участь 430 респондентів.

Півторагодинні дебати пройшли увечері 3 жовтня за місцевим часом в Денверському університеті. Основною темою зустрічі стала економіка. Зокрема, учасники заходу обговорили оподаткування, охорону здоров'я і майбутнє федерального уряду. Згідно з оцінками аналітиків, Ромні на дебатах виглядав рішучішим і краще підготовленим, ніж його опонент.

Наступна зустріч кандидатів відбудеться в Хемпстеді (штат Нью-Йорк) 16 жовтня. 11 жовтня дебати проведуть їхні партнери, які балотуються у віце-президенти, - Джо Байден і Пол Раян.

Президентські вибори призначено на 6 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram