ГоловнаСвіт

Сидячий спосіб життя обертається погіршенням здоров'я, - вчені

Особливо ризикують жінки, заявляють фахівці.

Сидячий спосіб життя обертається погіршенням здоров'я, - вчені

Здоров'я нирок може різко погіршати, якщо людина постійно сидить. У таких людей також підвищений ризик діабету, серцевого нападу, хвороб кісток і деяких форм раку. Щодо нирок, то особливо ризикують жінки.

Жінки, які сидять менш ніж три години на день, на 30% рідше стикаються з хронічною хворобою нирок порівняно із жінками, які сидять більш ніж вісім годин. Причому вага, наявність тренувань у розкладі дня не грали ролі.

Однак регулярна фізична активність на кшталт 30-хвилинної прогулянки все ж допомагає знизити ризик хвороб нирок у чоловіків, але не в жінок, говорять учені. У кожнім разі саме жінкам варто уникати сидячого способу життя, радить Томас Єйтс з Університету Лестера. Він зробив цей висновок на підставі даних приблизно 6000 осіб.

А Марк Гамільтон наголошує: тривале сидіння шкідливе для всіх. Тож якщо не маєте проблем з вагою і навіть тренуєтеся, але багато сидите, проблем не уникнете. Поки йому не вдалося з'ясувати, чи можна знизити ризик хвороб нирок, якщо підводитися що 30 хвилин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram