ГоловнаСвіт

Nokia має намір продати штаб-квартиру задля скорочення витрат

Знайти покупця на нерухомість планується протягом найближчого року.

Nokia має намір продати штаб-квартиру задля скорочення витрат

Компанія Nokia має намір в рамках програми зі скорочення витрат продати штаб-квартиру у фінському місті Еспоо на березі Балтійського моря.

За попередніми оцінками, з продажу будівлі зі скла і сталі виробник мобільних телефонів зможе заробити 200-300 мільйонів євро. Знайти покупця на нерухомість планується протягом найближчого року.

Також, як зазначає газета Helsingin Sanomat, Nokia не планує переносити свій головний офіс за межі Фінляндії і має намір орендувати нове приміщення. Не виключено, що після продажу штаб-квартири Nokia орендує її у нового власника.

Про масштабну програму зі скорочення витрат, що включає в себе продаж непрофільних об'єктів нерухомості, компанія оголосила ще в липні поточного року. Nokia, яка позбулася 2012 року звання найбільшого в світі виробника мобільних телефонів, переживає кризу через низький попит на свої смартфони.

Наприкінці липня Nokia повідомила, що з вересня закриває свій єдиний завод з виробництва телефонів у Фінляндії. Раніше компанія закрила дослідницькі центри в Німеччині та Канаді. Крім того, Nokia планує значно скоротити штат співробітників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram