ГоловнаСвіт

Саакашвілі визнав перемогу опозиції на виборах

Глава держави хоче навчитися працювати разом.

Саакашвілі визнав перемогу опозиції на виборах

Президент Грузії Михайло Саакашвілі визнав перемогу опозиції на виборах грузинського парламенту за партійними списками, але заявив, що владна партія лідирує в одномандатних округах.

"Ми повинні навчитися працювати разом, незважаючи на напружену передвиборну кампанію", - сказав Саакашвілі, виступаючи по телеканалу "Руставі-2".

При цьому він зазначив, що за партійними списками опозиція перемагає за рахунок виборців у Тбілісі.

Вибори в парламент проходили в понеділок. Із 150 депутатів 77 обирали за пропорційною системою, 73 - у мажоритарних округах.

Нагадаємо, основними претендентами на успіх вважають власний Єдиний національний рух і опозиційну коаліцію "Грузинська мрія" мільярдера Бідзіни Іванішвілі.

Президент Михайло Саакашвілі прийшов на дільницю з дружиною і молодшим сином Ніколозом. Глава держави заявив, що це "історичний день для Грузії, коли вирішується доля державності, щоб Грузія йшла вперед і не поверталася в минуле".

Опозиційний мільярдер Бідзіна Іванішвілі заявив, що розраховує за підсумками голосування отримати дві третини місць. Сам він не голосує - він не є громадянином Грузії, але відвідав виборчу дільницю з дружиною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram