ГоловнаСвіт

Pussy Riot каятися не будуть, - адвокати

Захисники учасниць групи вважають, що заклик РПЦ не вплине на рішення суду.

Pussy Riot каятися не будуть, - адвокати
Фото: EPA/UPG

Адвокати засуджених учасниць панк-групи Pussy Riot заявили, що дівчата не приймають заклик РПЦ про каяття, тому що не вважають себе винуватими.

Про це заявив адвокат Марк Фейгін, повідомляє "Інтерфакс".

"Ми чули про заяву РПЦ, яку було поширено напередодні розгляду касаційних скарг наших підзахисних. Нам незрозуміло, яке саме каяття мають на увазі представники церкви. Якщо під каяттям мається на увазі те, щоб дівчата визнали свою провину, то це навряд чи відбудеться, оскільки суперечить всій логіці участі їх у судовому процесі. Якщо мова йде про якесь духовне каяття, то це кожна дівчина вирішить для себе індивідуально, а, можливо, вже й вирішила", - зауважив захисник учасниць групи.

Він також нагадав, що одразу після вироку РПЦ закликала владу і систему правосуддя проявити милість до засуджених учасниць Pussy Riot.

Продовження утримання в умовах в\'язниці щодо цього випадку мені здається непродуктивним. Тут цілком, на мій погляд, було б достатньо умовного покарання з урахуванням вже того часу, який вони провели в умовах тюремного ув\'язнення.

— Дмитро Медведєв, прем'єр-міністр Росії

Інший адвокат, Микола Полозов, заявив, що каяття учасниць Pussy Riot позначиться на рішенні суду.

"Я вважаю, що представники церкви лукавлять, оскільки вони ніяк не можуть прямо або побічно вплинути на суд, який у нас незалежний", - заявив Полозов, нагадавши, що одразу після вироку до каяття дівчат закликали і деякі федеральні телеканали.

Адвокати додали, що напередодні розгляду касаційної скарги учасниці групи почуваються нормально і мають намір повною мірою брати участь у судовому засіданні.

Нагадаємо, Хамовничеський суд Москви 17 серпня засудив трьох учасниць акції в храмі Христа Спасителя - Надію Толоконникову, Марію Альохіну і Катерину Самуцевич - до двох років позбавлення волі в колонії загального режиму, визнавши їх винуватими в хуліганстві.

За час процесу на підтримку Pussy Riot висловилися багато російських та західних діячів культури і мистецтва, а Європарламент висунув Толоконникову, Альохіну і Самуцевич на премію імені академіка Сахарова. Вона вручається за досягнення в захисті прав людини і її основних свобод, розвиток демократії і відстоювання верховенства закону, повагу до міжнародного законодавства і захист прав меншин.

Російська православна церква попросила Мосміськсуд звернути увагу можливе каяття учасниць групи Pussy Riot.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram