ГоловнаСвіт

Столітній француз установив рекорд у велоперегонах

Незвичайні життєві сили громадянина Франції вже зацікавили вчених із науково-дослідного інституту INSERM.

Столітній француз установив рекорд у велоперегонах
Столетний Робер Маршан

Колишній пожежник і боксер-аматор із Франції Робер Маршан, якому невдовзі виповниться 101 рік, став найшвидшим у світі велосипедистом у своїй поважній віковій категорії. Він подолав дистанцію 100 км за 4 години 17 хвилин 27 секунд.

За даними Міжнародного союзу велосипедистів, так швидко 100 кілометрів досі не вдавалося подолати жодному велогонщику віком понад 100 років.

"Мій результат трохи кращий, ніж я очікував", - сказав Маршан, зазначивши, що останні кілька кілометрів далися йому нелегко. Раніше він оголосив про намір подолати дистанцію менше ніж за п'ять годин із середньою швидкістю 22,5 км/год.

Маршан живе сам, кермує авто, сам куховарить і прибирає квартиру. Він каже, що ніколи не палив, надаючи перевагу жінкам і доброму вину.

Незвичайні життєві сили француза вже зацікавили вчених із науково-дослідного інституту INSERM, які що три місяці тестують Маршана, намагаючись розгадати секрет його довголіття і відмінного здоров'я.

"Вони кажуть, у мене конституція 55-річного чоловіка, вважаючи, що це генетична особливість. Я ніколи ні в чому собі не відмовляв: ні у вині, ні в їжі, ні в жінках, але в усьому дотримувався помірності".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram