ГоловнаСвіт
Спецтема
Выборы президента США

Прихильники Ромні починають сумніватися в його перемозі

Республіканець стурбований результатами опитувань, згідно з якими він відстає від Обами.

Прихильники Ромні починають сумніватися в його перемозі
Митт Ромни

Прихильники зустрілися з республіканським кандидатом у президенти США Міттом Ромні у штаті Вірджинія в четвер, 27 вересня, щоб висловити надію на його перемогу на майбутніх дебатах.

Про це повідомляє The Guardian.

Тим часом, згідно з опитуваннями, діючий президент США Барак Обама випереджає республіканця на 10% в Огайо і у Флориді, і прихильники Ромні починають побоюватися перемоги Обами на президентських виборах.

"Наразі маю побоювання, що Обама повернеться і ми побачимо ще чотири роки без зростання", - сказав учасник зустрічі, колишній військовий інженер Патрік Галлахер.

Попри це, він також сказав, що не довіряє результатам опитувань, а також заявив, що покладає великі надії на три тури передвиборних дебатів: "Результати виборів у цьому штаті й у всій країні будуть залежати від того, що станеться на цих дебатах. Це шанс побачити їх віч-на-віч".

Виступаючи перед прихильниками в залі Американського легіону в місті Спрінгфілд, Ромні звертався переважно до військових, розповідаючи про те, які наслідки матиме передбачене скорочення військових витрат для Пентагону, скільки через це буде втрачено робочих місць, а також, що безпека США опиниться під загрозою .

Експерти вважають це доволі розумним ходом, оскільки республіканці найсильніші на півдні, але щоб виграти у Вірджинії, Ромні необхідно також отримати голоси на півночі, і люди, пов'язані з армією, є гарною ставкою. Утім, у промові Ромні не було ні ентузіазму, ні пристрасті, і він скидався на людину, засмучену опитуваннями й обтяжену думкою про те, що доведеться виступати перед виборцями тиждень за тижнем, аж до виборів, призначених на 6 листопада.

Він заявив, що вважає скорочення військових витрат немислимим, тоді як світ залишається "проблемним і небезпечним". Однак проблема Ромні в тому, що республіканці, зокрема його союзник Пол Раян, голосували за ці скорочення.

Таким чином, Ромні вкотре довів, що не є натхненним оратором. Навіть буря овацій після слів "коли я стану президентом" була вкрай короткою - люди підхопилися зі своїх місць, щоб через секунду сісти.

Проте виборці, незважаючи на опитування, все ще вірять у перемогу республіканця. Зокрема, Макі Крістенсон із міста Лізбург, Вірджинія, сказала: "На цьому етапі Рейган на 9% відставав від Картера". Вона не засмучена тим, що Ромні змінив курс протягом останніх декількох днів, визнавши, що Обама піклується про Америку.

"Ромні просто гарна людина. Політика - кривавий спорт, і він плаває з акулами", - заявила виборець.

Вона також спрогнозувала Ромні перемогу на дебатах наступного тижня, тому що він матиме можливість висловитися з приводу "брехні Обами про контрацепцію", а також про вбивство посла Крістофера Стівенса і з інших питань.

Окрім того, їй особливо прикро, що так багато жінок підтримують Обаму.

"Жінки становлять 75% безробітних. Їм доводиться справлятися з високими цінами на продовольство. Та все ж вони за Обаму, тому що вони думають, що він милий", - наголосила вона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram