ГоловнаСвіт

Спікер Держдуми Росії відмовився їхати на сесію ПАРЄ

Президент ПАРЄ розчарований таким рішенням.

Спікер Держдуми Росії відмовився їхати на сесію ПАРЄ
Фото: er.ru

Спікер Державної Думи Росії Сергій Наришкін відмовився їхати до Страсбурга, де мав виступати 1 жовтня на жовтневій сесії Парламентської асамблеї Ради Європи

Як заявив Наришкін, він збирався говорити про великі проблеми в розвитку парламентаризму в Європі.

"З наближенням відкриття сесії Парламентської асамблеї ми відчули, що заледве чи мої стратегічні пропозиції будуть почуті декотрими керівниками Парламентської асамблеї та русофобськими делегаціями", - сказав він, повідомляє РІА "Новости".

"Інтерес виникає більше до іншого. Я повважав для себе можливим виступити на сесії тоді, коли умови будуть відповідними", - підсумував Наришкін.

Натомість президент ПАРЄ Жан-Клод Міньйон висловив розчарування таким рішенням спікера Державної думи Росії.

"Під час цієї сесії ми будемо розглядати доповідь про виконання зобов'язань Російською Федерацією, першу таку доповідь за 7 років. Наш обмін думками з Наришкіним міг би дозволити нам здійснити політичну оцінку російської участі в роботі Ради Європи, водночас спільно визначити реальні засоби подальшого посилення співпраці, в тому числі з питань, які все ще провокують дебати", - заявив президент ПАРЄ.

Він також наголосив, що всі дебати в ПАРЄ ґрунтуються на принципах діалогу та взаємоповаги. "Для діалогу потрібні двоє", - зазначив при цьому Ж.-К. Міньйон.

Нагадаємо, планувалося, що на майбутній сесії ПАРЄ перед парламентарями виступить і відповість на їхні запитання спікер Держдуми РФ Сергій Наришкін.

Утім, делегація Росії поїде на осінню сесію ПАРЄ на чолі з головою комітету Держдуми з міжнародних справ Олексієм Пушковим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram