ГоловнаСвіт

Клінтон: США скасовують обмеження на імпорт із М'янми

Американський уряд визнає демократичні реформи в азіатській державі.

Клінтон: США скасовують обмеження на імпорт із М'янми
Хиллари Клинтон

Держсекретар США Гілларі Клінтон у четвер, 27 вересня, заявила, що влада країни має намір зняти обмеження на імпорт товарів із М'янми, повідомляє агентство AP.

Клінтон заявила про таке рішення американської влади на засіданні Генеральної асамблеї ООН. За її словами, скасування заборони на імпорт із М'янми є знаком визнання демократичних реформ у цій країні. Ба більше, Конгрес США планує розглянути законопроект, який дозволить американському уряду надавати фінансову допомогу бідним жителям М'янми через міжнародні фінансові організації, зокрема через Світовий банк.

Нагадаємо, що діючий уряд М'янми прийшов на зміну військовій хунті в листопаді 2010 року. Уже в грудні 2011 року держсекретар США офіційно оголосила про початок нового етапу відносин між двома країнами. Після цього в лютому 2012 року США зняли з М'янми частину санкцій. Після США це зробив і ЄС - він зняв санкції проти М'янми у квітні цього року.

У липні 2012 року уряд США дозволив американським компаніям інвестувати кошти в економіку М'янми, а також надавати цій державі фінансові послуги на американській території, проте натомість зажадав від влади М'янми надавати інформацію про всі торгові зв'язки країни. У підсумку на ринок М'янми повернулися Coca-Cola, MasterCard і General Electric, а про бажання інвестувати в економіку М'янми заявив енергоконцерн Total.

Окрім того, 29 серпня адміністрація президента США Барака Обами скасувала заборону на офіційні візити з М'янми. Утім, уряд США далі перевірятиме прибулих із М'янми офіційних осіб стосовно співучасті в порушеннях прав людини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram