ГоловнаСвіт

Білорусь запланувала бездефіцитний бюджет на 2013 рік

За серпень золотовалютні резерви країни скоротилися на мільярд доларів.

Білорусь запланувала бездефіцитний бюджет на 2013 рік

У Білорусі на 2013 рік заплановано бездефіцитний державний бюджет.

Про це повідомив сьогодні журналістів на розширеному засіданні постійної комісії з бюджету, фінансів і податкової політики Палати представників Національних зборів міністр фінансів Білорусі Андрій Харковець.

"Доходи консолідованого бюджету Білорусі 2013 року, за розрахунками, становитимуть 197 трлн білоруських рублів. Витрати також сформовано в розмірі 197 трлн руб., їх частка у ВВП зберігається на рівні поточного року", - сказав Харковець.

Він зазначив, що зміна економічної структури бюджету має позитивний характер і виражається у випереджаючому зростанні капітальних видатків над поточними.

"Зроблено акцент на розвитку соціальної та економічної інфраструктури", - зазначив Харковець. За його словами, бюджет традиційно матиме виражений соціальний характер.

"Кошти, передбачені в консолідованому бюджеті на виплату заробітної плати, дозволять забезпечити її реальне зростання на рівні, передбаченому прогнозом. Випереджаючими темпами зростатиме фінансування освіти, науки та охорони здоров'я", - зауважив міністр фінансів Білорусі.

За серпень у Білорусі золотовалютні резерви (ЗВР) знизилися на 89 млн дол. - до 8,159 млрд дол. (у липні - на 82 млн дол.).

При цьому в національному визначенні ЗВР Білорусі скоротилися на 1 млрд дол - до мінімального значення з початку року в 8,776 млрд дол.

За інформацією Нацбанку Білорусі, скорочення золотовалютних резервів у національному визначенні пов'язане в першу чергу із завершенням угоди своп (операція з обміну активами) з Народним банком Китаю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram