ГоловнаСвіт

ООН: близько 700 тисяч сирійців стануть біженцями до кінця 2012 року

Країни, які прихистили біженців, стурбовані можливою гуманітарною кризою.

ООН: близько 700 тисяч сирійців стануть біженцями до кінця 2012 року
архивное фото

Агентство ООН у справах біженців заявило в четвер, 27 вересня, що число сирійських біженців до кінця року сягне 700 тисяч, що значно перевищило попередній прогноз у 185 тисяч, зроблений у серпні.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Намагаючись уникнути насильства, впродовж 18-місячного конфлікту свою батьківщину покинули вже близько 294 тисяч сирійців. За даними ООН, зараз більшість із них перебувають або очікують реєстрації в чотирьох сусідніх країнах: Йорданії, Іраку, Лівані і Туреччині.

"Цей план передбачає до 700 тисяч", - заявив регіональний координатор Управління Верховного комісара ООН у справах біженців Панос Мумтзіс на прес-брифінгу.

Тим часом, за неофіційними даними, кількість біженців може бути значно вищою. Крім того, країни, що приймають біженців, заявляють, що з подальшим зростанням числа біженців може виникнути гуманітарна криза. Зокрема, уряд Йорданії звернувся до інших країн з проханням про додаткове постачання води, а Туреччина попросила ООН розширити гуманітарну допомогу сирійський біженцям на своїй території.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram