ГоловнаСвіт

У Сирії 300 вбитих за один день

Дані правозахисників про число жертв сирійського конфлікту різняться.

У Сирії 300 вбитих за один день
архивное фото
Фото: http://www.ridus.ru

Правозахисна організація Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) заявила, що в середу, 26 вересня, в Сирії вбили понад 300 осіб.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Світові лідери на Генасамблеї ООН висловили стурбованість насильством у Сирії, проте наразі ООН не змогла дійти згоди щодо сирійського конфлікту. Тим часом, як повідомляє правозахисна організація, з березня 2011 року жертвами конфлікту між урядовими силами і повстанцями стали 30 тисяч осіб.

У доповіді, опублікованій у четвер, 27 вересня, SOHR, яка стежить за насильством у Сирії через мережу активістів, повідомила, що 55 із 300 осіб були вбиті в сільських районах навколо Дамаска. Серед них принаймні 40 холоднокровно розстріляли в місті Аль-Джаба, що на південний схід від столиці.

За інформацією активістів опозиції, жертвами конфлікту в середу стали 107 осіб. Окрім того, вони опублікували відео, на якому показано ряд скривавлених тіл, загорнутих у ковдри. Серед жертв були чоловіки, починаючи з 20-річного віку і закінчуючи людьми похилого віку. Після цього активісти звинуватили сили безпеки в черговій різанині.

SOHR також повідомила, що ще 14 людей загинули в результаті нападу повстанців на генштаб сирійської армії в Дамаску і подальшої тривалої стрілянини між повстанцями і силами безпеки.

Насильство в Сирії зростає через те, що боротьба проти режиму президента Башара Асада стала більш мілітаризованою і сили президента завдають регулярних авіаударів по районах, які перебувають під контролем повстанців.

Згідно із заявою Верховного комісара ООН з прав людини Наві Піллей, за перші дев'ять місяців цього конфлікту було вбито близько 5000 осіб. Хоча представники ООН відмовилися від спроб відстежувати кількість жертв, за даними SOHR, за наступні дев'ять місяців було вбито вп'ятеро більше людей.

Центр документації про ситуацію в Сирії, який пов'язаний з підпільними координаційними комітетами, що виступають проти владного режиму, заявляє про 27 318 жертв конфлікту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram