ГоловнаСвіт

У США назвали "Невинність мусульман" образою Америки

Обама заявив, що жодні слова чи відео не можуть виправдати безглузду жорстокість і вбивства.

У США назвали "Невинність мусульман" образою Америки

Президент США Барак Обама назвав "Невинність мусульман" "брутальним й огидним", проте наголосив, що жоден фільм не може виправдати насильство. У своїй щорічній промові перед Генеральною асамблеєю ООН 25 вересня він заявив, що ця стрічка - образа не тільки для мусульман, а й для Америки.

Водночас Обама наголосив, що Конституція США гарантує громадянам свободу слова, яка є вищою, ніж можливі наслідки, такі як образи і богохульство. Крім того, за словами президента США, в сучасному світі, зважаючи на нові можливості передачі інформації, уявлення, що її потік можна контролювати, є застарілим.

Обама заявив, що жодні слова чи відео не можуть виправдати безглузду жорстокість і вбивства. Коментуючи напад на американське посольство, що відбувся після показу антиісламського фільму, президент США сказав, що ця атака уособлює насильство і нетерпимість, спрямована проти ідей, висунутих ООН, і проти Америки. Обама висловив упевненість, що вбивць американських громадян у Бенгазі знайдуть і віддадуть під суд.

Поява на YouTube створеного в США відеоролика "Невинність мусульман", у якому негативно показано пророка Мухаммеда, спричинила антиамериканські акції протесту більш ніж у двадцятьох країнах світу. У Бенгазі внаслідок нападу на американське посольство загинули четверо громадян США, зокрема посол Кріс Стівенс. 20 вересня адміністрація президента США назвала напад на посольство терористичною атакою, заявивши, що в ній брали участь бойовики "Аль-Каїди".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram