ГоловнаСвіт

Володимир Путін запропонував посилити покарання за водіння напідпитку

"Єдинороси" мають намір внести законопроект у Держдуму до кінця вересня.

Володимир Путін запропонував посилити покарання за водіння напідпитку

Президент Росії Володимир Путін запропонував посилити покарання за водіння напідпитку у зв'язку з великою ДТП у Москві, що обернулася загибеллю семи осіб. Путін заявив, що водій, який улаштував цю аварію, - злочинець і вбивця.

Президент нагадав, що в бесіді зі слідчими водій зізнався, що "завжди робив те, що він хоче". "Як ворота відкрилися - ворота свободи, - ми почали вважати, що взагалі дозволено все. Межі свободи і відповідальності, обов'язку перед суспільством - вони розмиті цілком", - сказав із цього приводу Путін.

Глава держави додав, що жорстке законодавство необхідно тому, що чинні норми не працюють. "За деякі речі потрібно просто карати. На жаль, по-іншому не виходить... Якщо цього не робити, то такі трагедії відбуватимуться повсюдно", - цитує Путіна агентство.

Посилити покарання за водіння в нетверезому вигляді напередодні також запропонували депутати партії "Єдина Росія". Зараз максимальне покарання за ДТП із декількома людськими жертвами через нетверезого водія становить дев'ять років позбавлення волі (частина 6 статті 264 КК РФ). Цей термін пропонують збільшити до 15 років.

Також пропонують посилити покарання за адміністративні правопорушення, вчинені водіями. Зокрема, голова думського комітету з цивільного, кримінального, арбітражного, процесуального законодавства Павло Крашенінніков запропонував притягувати водіїв до кримінальної відповідальності, якщо вони їздять без прав. Голова фракції "єдиноросів" у Держдумі Андрій Воробйов запропонував значно збільшити штрафи за їзду без прав, а якщо порушення будуть повторюватися - позбавляти прав довічно.

Розмови про посилення покарання за кермування напідпитку почалися після того, як удень 22 вересня на Мінській вулиці в Москві п'яний водій врізався в автобусну зупинку. Внаслідок аварії загинули сім осіб, зокрема п'ять дітей-інвалідів. Водій - Олександр Максимов - на допиті зізнався, що до аварії "пив два дні".

До кінця вересня "єдинороси" мають намір внести в Держдуму законопроект з поправками до КК РФ і КрАП РФ, що посилюють покарання за водіння в нетверезому вигляді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram