ГоловнаСвіт

Росія не переходитиме на зимовий час

Держдума розгляне питання про перехід на постійний зимовий час.

Росія не переходитиме на зимовий час
Фото: http://www.ntv.ru

Державна Дума Російської Федерації не розглядатиме законопроект про перехід на постійний зимовий час, запропонований депутатами минулого тижня.

Про це заявив віце-спікер Думи, член "Єдиної Росії" Сергій Железняк.

За словами Железняка, питання про переведення годинникових стрілок - це компетенція уряду, тож унесені в Думу законопроекти про перехід на зимовий час "є надлишковими", пише Lenta.ru.

Він вказав також на те, що внесення змін до законодавства - це більш тривалий процес, аніж прийняття рішення урядом.

Нагадаємо, через можливий перехід на зимовий час АТ "РЗ" навіть призупинило продаж квитків на потяги далекого сполучення відправленням із 26 жовтня. Згідно з останньою інформацією, 24 вересня продаж квитків на 26 і 27 жовтня було відновлено, а на поїзди, що відправляються після 28 жовтня, залишався закритим.

У червні 2011 року президент Росії Дмитро Медведєв скасував перехід на зимовий час, залишивши країну в літньому, який на годину попереду астрономічного. Одночасно він скоротив різницю між Москвою і східними регіонами країни, збільшивши різницю в часі Росії з європейськими державами.

Передбачали, що реформа Медведєва сприятливо позначиться на стані економіки Росії, а також на здоров'ї громадян. Проте вже восени 2011 року в ЗМІ почали з'являтися повідомлення про те, що скасування переходу на зимовий час, навпаки, призвело до хронічного недосипання і втоми населення в низці регіонів Росії, оскільки взимку робочий день у центральній частині країни починався задовго до світанку.

У грудні 2011 року Володимир Путін заявив про можливе повернення до сезонного переведення стрілок годинника.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram