ГоловнаСвіт

Путін наказав шукати нафту у важкодоступних місцях

Росії для збалансованості бюджету необхідно забезпечити високі темпи економічного зростання, зазначив міністр економічного розвитку.

Путін наказав шукати нафту у важкодоступних місцях

Президент Росії Володимир Путін вимагає створити умови для освоєння нових родовищ нафти в країні.

Про це він сказав на зустрічі з міністром економічного розвитку Андрієм Бєлоусовим.

"Що стосується нафтянки, то і ваше міністерство, і Міненерго разом з керівниками наших основних компаній повинні створювати умови для освоєння нових родовищ, маючи на увазі, що багато старих виснажуються, і потрібно освоювати нові, в тому числі і важкодоступні", - сказав Путін.

У свою чергу, Бєлоусов зазначив, що Росія вперше вступає в період, коли не зростатиме експорт нафти і видобуток нафти.

"Період досить тривалий. Тобто, якщо до кризи 2007 року, з середини 2000-х років у нас десь приблизно половина нашого зростання йшла за рахунок експорту енергоносіїв та інших сировинних товарів, то зараз цей фактор практично перестане працювати", - сказав міністр.

При цьому він зазначив, що Росії для збалансованості бюджету необхідно забезпечити високі темпи економічного зростання - не нижче за 4-5% на рік.

26 квітня на той час президент Росії Дмитро Медведєв зазначив, що 70% російського експорту на світовий ринок складають вуглеводні.

За даними Росстату, експорт нафти з Росії 2011 року зменшився на 2,4% порівняно з 2010 роком і становив 244,6 млн. тонн. Росія 2011 року наростила видобуток нафти на 1,23% порівняно з 2010 роком - до 511,432 млн. тонн.

Зараз уряд РФ розглядає можливість встановлення зниженої ставки вивізного мита на сиру нафту, видобуту при реалізації проектів з видобутку понадв'язкої нафти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram