ГоловнаСвіт

У Білорусі до початку виборів проголосували 20% виборців

Основний день голосування - 23 вересня.

У Білорусі до початку виборів проголосували 20% виборців
Фото: abflags.com

У Білорусі за чотири дні дострокового голосування на парламентських виборах проголосували 19,6% виборців.

Про це повідомив сьогодні журналістів секретар Центральної виборчої комісії (ЦВК) Микола Лозовик.

"Голосування проходить доволі активно. Найбільшу активність демонструють виборці у Вітебській області, де вже достроково проголосували 22,4%", - зазначив він.

"Виборча кампанія проходить спокійно, жодних порушень законодавства наразі не зафіксовано", - зазначив секретар ЦВК, повідомляє РІА "Новости".

Як прогнозувала голова Центрвиборчкому Лідія Єрмошина, в достроковому голосуванні можна очікувати участі близько 30% виборців.

Тим часом правозахисники неодноразово зазначали, що найбільше порушень на виборах трапляється саме під час дострокового голосування.

Опозиція закликала виборців не брати участі в ньому. Відповідне спільне звернення ухвалили напередодні шість організацій і рухів, зокрема: Об'єднана громадянська партія, Білоруська християнська демократія, Рада білоруської інтелігенції, Білоруський рух, Молодий фронт, Білоруська незалежна профспілка радіоелектронної промисловості. Їхні лідери назвали кампанію "виборчим фарсом".

На нинішніх парламентських виборах число безальтернативних округів після зняття з виборчих перегонів кандидатів від двох білоруських опозиційних партій побільшало до 16.

Дострокове голосування проходить на 6 тис. 37 дільницях, відкритих за місцем проживання виборців, а також на 39 дільницях, утворених у військових частинах, і на 43 закордонних дільницях. Усього на дільницях установлено більш ніж 27 тис. скринь для бюлетенів, понад 1,6 тис. із них - прозорі.

Дострокове голосування проходить до 22 вересня 2012 року включно. Основний день голосування - 23 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram