ГоловнаСвіт

Обама зізнався в провалі обіцяної реформи

Президент США звинуватив у невдачі республіканців.

Обама зізнався в провалі обіцяної реформи

Президент США Барак Обама визнав провал імміграційної реформи, провести яку він обіцяв під час передвиборної кампанії 2008 року. Таку заяву президент зробив 20 вересня в ефірі іспаномовного телеканалу Univision.

"Моя найбільша невдача - це те, що ми не змогли провести імміграційну реформу", - заявив Обама у відповідь на запитання телеведучого.

Президент пояснив, що не зміг взятися за реформу, оскільки більшу частину часу в перші роки роботи витратив на боротьбу з економічною кризою. Крім того, Обама звинуватив у невдачі республіканців, які спочатку підтримували реформу, однак потім заважали її здійсненню. Він нагадав, що 2010 року конгресмени від Республіканської партії не підтримали його закон про легалізацію іммігрантів, які прибули в США в дитячому віці.

Під час передвиборної кампанії 2008 року Обама обіцяв провести комплексну реформу імміграційного законодавства. Він пропонував полегшити іноземцям отримання громадянських прав, але стверджував, що відповідальність за порушення міграційних законів повинна бути посилена.

Чотири роки тому Обама користувався значною підтримкою серед іспаномовного населення. Цього року кандидат від демократів також популярніший за свого суперника від Республіканської партії серед цієї категорії виборців. Згідно з останнім соцопитуванням Gallup, Обаму підтримує 67% іспаномовних жителів США, які мають право голосу, а республіканця Мітта Ромні - 27%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram