ГоловнаСвіт

Обаму звинуватили у підтримці ідеї перерозподілу доходів

У Білому домі заявили, що слова президента вирвано з контексту.

Обаму звинуватили у підтримці ідеї перерозподілу доходів

Кандидат у президенти США від республіканців Мітт Ромні дорікнув Баракові Обамі промовою 1998 року, коли той нібито підтримав ідею перерозподілу доходів.

Йдеться  про виступ Обами на конференції в Університеті Лойола 1998 року, запис якого розміщено в Інтернеті. На записі Обама, тоді ще сенатор від Іллінойсу, каже, ніби він "вірить у перерозподіл".

В інтерв'ю Fox Ромні заявив, що Обама мав на увазі перерозподіл доходів між громадянами. "Дехто вважає, що держава повинна брати в одних і віддавати іншим. Судячи із запису, президент вірить у це", - заявив республіканець. Він додав при цьому, що сам виступає за інший шлях – "за створення зростання й багатства".

Зі свого боку прес-секретар Білого дому Джей Карні заявив, що слова Обами вирвано з контексту. Він пояснив, що, говорячи про перерозподіл, президент мав на увазі якіснішу роботу уряду.

Звинувачення Ромні на адресу Обами прозвучали на тлі скандалу, пов'язаного з іншою заявою республіканця. 17 вересня журнал Mother Jones опублікував відео, на якому Ромні називає виборців Обами людьми, "не здатними забезпечити себе, які живуть коштом держави". Наступного дня кандидат від Республіканської партії спробував виправдатися, назвавши свої слова "не найделікатнішими".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram