ГоловнаСвіт

У Грузії поновилися протести проти тортур у в'язницях

Тисячні протестні акції проходять у низці міст країни.

У Грузії поновилися протести проти тортур у в'язницях

Акції протесту у зв'язку з фактами жорстокого поводження з ув'язненими в глданській в'язниці поновилися в деяких містах Грузії в четвер, повідомив один з учасників акцій.

Більш ніж тисяча молодих людей зібралися біля Тбіліського державного університету в центрі столиці, частина з яких іде в напрямку державної канцелярії по проспекту Руставелі, а інша  - в бік тюремної установи №1 в районі Ортачала.

"Зміна міністрів не заспокоїть бурхливий народ. Наші вимоги - покарання винуватих і відставка міністра МВС - залишаються в силі", - заявив організатор студентської акції Давид Ліпертеліані.

Тисячні протестні акції проходять у ці хвилини в низці міст Грузії.

МВС Грузії у вівторок повідомило про виявлення фактів жорстокого поводження з ув'язненими в глданській тюрмі №8 (Тбілісі). За даними слідства, група співробітників в'язниці "нелюдськи поводилася з ув'язненими та знімала це на відео". Прокуратура Грузії вже повідомила про арешт 10 співробітників міністерства з виконання покарань Грузії, серед яких заступник керівника департаменту міністерства і директор глданської тюрми №8.

МВС виклало на своєму сайті деяку частину відеоматеріалів, із застереженням, що це - лише невелика частина матеріалів, якими володіє слідство, тому що інші кадри неприпустимі для громадського перегляду. Однак увечері того ж дня телеканали "Маестро" і "Дев'ятий канал" показали у своєму ефірі шокуючі кадри жорстокого побиття і зґвалтувань, заявивши, що мають повну відеоверсію того, що відбувається в глданській в'язниці. Телеканали повідомили, що отримали кадри від колишнього співробітника в'язниці, який нині перебуває в Бельгії.

Нагадаємо, міністр із виконання покарань, пробації та юридичної допомоги Хатуна Калмахелідзе 19 вересня пішла у відставку. Новим міністром призначено народного захисника Георгія Тугуши.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram