ГоловнаСвіт

У США відправлять на металобрухт перший в світі атомний крейсер

Влітку 2012 року корабель продали з аукціону компанії Tacoma Metals.

У США відправлять на металобрухт перший в світі атомний крейсер

У США пустять на металобрухт перший в світі атомний ракетний крейсер "Лонг Біч", що стояв на озброєнні американських ВМС з 1961 по 1995 рік.

Влітку 2012 року корабель продали з аукціону компанії Tacoma Metals. Точна вартість корабля не уточнюється, але American Metal Market оцінює операцію в 885-895 тисяч доларів. Маса корабля, виготовленого зі сталі, алюмінію, міді та інших металів, становить близько 15 тисяч тонн.

Крейсер "Лонг Біч" було побудовано спеціально для взаємодії з авіаносцем ВМС США "Ентерпрайз". 1964 року корабель здійснив кругосвітню подорож, тим самим підтвердивши ефективність своєї ядерної силової установки. За роки експлуатації у ВМС "Лонг Біч" брав участь у В'єтнамській війні, а також використовувався для боротьби з латиноамериканськими наркоторговцями.

"Лонг Біч" міг розвивати швидкість до 30 вузлів, а завдяки ядерному реактору дальність його плавання була не обмежена. Чисельність екіпажу корабля - 1160 осіб, включаючи офіцерів. На озброєнні атомоходу стояли артилерійські установки калібру 127 міліметрів, пускові установки для торпед калібру 324 міліметра, а також протичовнові і зенітні ракетні комплекси.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram