ГоловнаСвіт

Росія може закрити YouTube

Роскомнагляд також вимагає обмежити доступ до фільму "Невинність мусульман".

Росія може закрити YouTube

Користувачі Рунету можуть з листопада повністю позбутися доступу до відеохостингу YouTube, на якому розміщено трейлер до антиісламського фільму "Невинність мусульман".

1 листопада набуе чинності низка норм закону про "чорні списки" інтернет-сайтів. Закон передбачає створення єдиного реєстру доменних імен та мережевих адрес, що дозволяють ідентифікувати веб-ресурси, які містять заборонену для розповсюдження в Росії інформацію.

Днем раніше генеральна прокуратура Росії повідомила про намір добиватися заборони на розповсюдження в РФ антиісламського фільму "Невинність мусульман", що викликав масові протести в усьому світі. Якщо відеоматеріал буде визнано судом екстремістським, а власник відеохостингу компанія Google не обмежить доступ російських користувачів до скандального ролика, то це зробить Роскомнагляд.

"Жарти жартами, а через цей ролик 3-5 листопада на території Росії може бути повністю заблоковано весь YouTube", - написав у своєму мікроблозі в Twitter глава Мінкомзв'язку Микола Никифоров.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram