ГоловнаСвіт

У Мексиці з в'язниці втекли 132 в'язні

Місцева влада призначила за піймання кожного злочинця нагороду в $16 тисяч.

У Мексиці з в'язниці втекли 132 в'язні
Фото: EPA/UPG

У Мексиці з в'язниці в місті Пьєдрас Неграс, штат Коауїла, втекли 132 в'язні, які прокопали підземний тунель.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Генеральний прокурор Коауїла Омер Рамос сказав, що ув'язнені прорили у старій плотницькій майстерні тунель, а потім, перерізавши дріт навколо комплексу, втекли з в'язниці. Начальник громадської безпеки штату Хорхе Луїс Моран не виключає, що тюремні охоронці могли бути підкуплені. Він також зазначає, що, оскільки штат межує з США, американських прикордонників поінформували про втечу, на випадок, якщо ув'язнені спробують перетнути кордон. Рамос також заявив, що уряд штату Коауїла пропонує нагороду в 200 тисяч песо ($15 700) за інформацію, що веде до піймання кожного з утікачів.

За словами Рамоса, всього в тюрмі Пьєдрас Неграс утримуються 734 в'язні, а ширина тунелю, через який злочинці втекли, становить близько 1,2 метрів, глибина - 2,9 метрів, а довжина - близько 7 метрів.

Нагадаємо, нещодавно обраний президент Мексики Енріке Пенья Ньєто у своїй передвиборній кампанії обіцяв знизити рівень злочинності в країні. 2006 року кампанію з боротьби із злочинністю почав його попередник Феліпе Кальдерон, проте так і не зміг досягти значних успіхів.

Проте багато мексиканських в'язниць переповнені, але вони намагаються протистояти впливу кримінальних угруповань, які використовують гроші для підкупу тюремних чиновників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram