ГоловнаСвіт

У центрі Багдада стався вибух, є жертви

Терорист-смертник намагався проникнути в район іноземних дипмісій.

У центрі Багдада стався вибух, є жертви
фото из архива
Фото: EPA/UPG

Терорист-смертник підірвав автомобіль неподалік від входу в укріплену Зелену зону в Багдаді (Ірак), де розташовані іноземні й урядові об'єкти, внаслідок чого загинули чотири людини, ще 11 отримали поранення.

Про це повідомляє агентство "Рейтер".

У центрі Багдада, який офіційно визнано міжнародною зоною, розташовані дипломатичні місії, у тому числі американське посольство. Напад пов'язують зі скандальним антимусульманським фільмом "Невинність мусульман", що став причиною масових протестів в арабських країнах.

Вибух стався біля підвісного моста, який веде в Зелену зону. За словами джерел агентства, двоє з чотирьох убитих були солдатами.

"Автомобілі шикувалися в чергу в очікування обшуку на контрольно-пропускному пункті, який веде в Зелену зону, і раптом поруч вибухнув автомобіль, що мчав на великій швидкості

", - розповів поліцейський із патруля, який перебував неподалік від місця нападу.

"Деякі люди загинули в автомобілях, і я побачив двох солдатів, що лежать на землі. Ми відразу ж обгородили район", - розповів поліцейський, який побажав залишитися анонімом.

Нагадаємо, останні напади в Багдаді сталися 9 вересня. Тоді жертвами вибухів у переважно шиїтських районах столиці стали більш ніж 100 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram