ГоловнаСвіт

У США допитали одного з авторів фільму "Невинність мусульман"

55-річного чоловіка було доставлено на допит у зв'язку з порушенням випробувального терміну після судимості за шахрайство.

У США допитали одного з авторів фільму "Невинність мусульман"
Кадр из фильма "Невиновность мусульман"

Американського режисера Накулу Басілі Накулу, який брав участь у створенні антиісламського фільму "Невинність мусульман", що викликав серію протестів на Близькому Сході, доставили на допит.

Вийти на режисера, який є членом організації християн-коптів США і який був судимий за фінансові злочини, вдалося завдяки журналістському розслідуванню співробітників Ассошіейтед Прес.

Як повідомляє агентство Рейтер, 55-річного чоловіка було доставлено на допит у зв'язку з порушенням випробувального терміну після судимості за шахрайство.

Представник місцевої влади заявив, що Накулу не заарештовували і він добровільно сів у патрульну машину.

Відомо, що режисером "Невинності мусульман" був Сем Бейсіл, але хто ховається за цим псевдонімом, достеменно невідомо.

Нагадаємо, цього тижня в низці арабських країн відбулися масові заворушення через показ фільму про пророка Мухамеда. Найбільшого напруження протести досягли в Єгипті та Ємені. Виступи були також в Судані, Тунісі, Пакистані та Бангладеш. У Лівії в місті Бенгазі 11 вересня радикали штурмували дипмісію США, вбивши чотирьох осіб, серед яких був американський посол.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram