ГоловнаСвіт

Папа Римський приїхав до Лівану з мирним посланням

Рух "Хезболла" вітає візит понтифіка.

Папа Римський приїхав до Лівану з мирним посланням
Фото: EPA/UPG

Папа Римський Бенедикт XVI прибув до Лівану в п'ятницю, щоб принести послання миру в регіон, який роздирають громадянські війни в сусідній Сирії та ісламістські протести проти США в Лівії та Єгипті.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Хоча напружена ситуація в регіоні затьмарила приготування до візиту Папи, в Бейруті досить спокійно, а єдиний протест - проти скандального фільму "Невинність ісламу" - відбувається неподалік від столиці.

Навіть войовничий шиїтський рух "Хезболла" вивісив вздовж шосе з аеропорту банери, які вітають Бенедикта його фотографіями і текстами арабською та французькою: "Хезболла вітає Папу на батьківщині співіснування". Рух, який Ізраїль і США вважають терористичною групою, вивісив також банери тільки арабською мовою, де зазначено: "Ласкаво просимо на батьківщину опору".

У християнських районах столиці фотографії 85-річного Папи виставлені на кожній вулиці, а в п'ятницю вранці на його честь дзвонили церковні дзвони.

"Папа з нами", - свідчить заголовок в газеті "Аль-Нахар", де також говориться, що на охорону понтифіка були направлені більше ніж п'ять тисяч військових і співробітників служб безпеки. Аеропорт у Бейруті, незадовго до його прибуття о 13:45 (10:45 GMT), скасував всі авіарейси на наступні дві години.

Провідний католицький експерт з ісламу Самір Халіл Самір, який мешкає в Бейруті, заявив, що, незважаючи на антиамериканські протести в Лівії, Єгипті та Ємені не очікує серйозних проблем із забезпеченням безпеки. Він аргументував свою думку тим, що всі ліванські громади сприймають візит понтифіка в якості жесту світу.

"Він принесе духовне послання - з політичними наслідками, звичайно, але духовне", - сказав Самір.

Бенедикт, для якого ця поїздка стане четвертим візитом на Близький Схід в якості Папи, в своєму виступі підкреслить єдність серед різних християнських церков у регіоні, а також мир між християнами і мусульманами. Візит Папи буде обмежений Бейрутом і його околицями, і закінчиться в неділю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram