ГоловнаСвіт

Прем'єр-міністр Ізраїлю відвідає США

Основною метою візиту стануть переговори щодо ядерної програми Ірану.

Прем'єр-міністр Ізраїлю відвідає США
Биньямин Нетаньяху

Наприкінці вересня прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху вирушить із робочим візитом до США, де зустрінеться з високопоставленими чиновниками, а також, імовірно, з президентом США Бараком Обамою.

Про це повідомляє AFP.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Обама відмовився від зустрічі з Нетаньяху через щільний робочий графік. Проте пізніше Білий дім спростував це повідомлення, заявивши, що прем'єр-міністр "ніколи не звертався з запитом про проведення зустрічі з президентом Обамою у Вашингтоні", тому не міг отримати відмови у проведенні цієї зустрічі.

Між тим, під час свого візиту прем'єр Ізраїлю зустрінеться з іншими посадовими особами, в тому числі з Держсекретарем США Гілларі Клінтон.

Інформація про відмову Обами зустрітися з ізраїльським прем'єром з'явилася через кілька годин після того, як Нетаньяху виступив із жорсткою критикою на адресу США, оскільки ті відмовилися від війни з Іраном у разі подальшого розгортання ядерної програми Тегерана.

Нагадаємо, що Ізраїль уже декілька місяців обіцяє завдати військового удару по Ісламській Республіці, оскільки вважає, що ядерна програма Ірану може становити загрозу його існуванню. Своєю чергою, США віддають перевагу більш мирному підходу, а саме - впливати на Тегеран санкціями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram