ГоловнаСвіт

Пакистан: 125 робочих загинули в пожежі на фабриках

Робочі звинувачують власників фабрик у жадібності.

Пакистан: 125 робочих загинули в пожежі на фабриках
Фото: EPA/UPG

Унаслідок двох пожеж, що сталися на взуттєвій фабриці в пакистанському місті Лахорі й на швейній фабриці в місті Карачі, загинуло не менш ніж 125 осіб.

Про це повідомляє агентство "Рейтер".

Число

загиблих у пожежах, радше за все, порушить нові питання про промислову безпеку в Пакистані, а також стане причиною додаткової критики на адресу і без того вкрай непопулярного уряду.

Пожежі почалися ввечері 11 вересня.

Кількість жертв на фабриці в Карачі перевищує 100 осіб і може зрости, оскільки пожежникам іще належить обшукати підвал фабрики, куди раніше не було доступу. А на взуттєвій фабриці в Лахорі загинуло не менш ніж 25 осіб.

"Люди почали боротися за своє життя, - розповів робітник фабрики в Карачі Мохаммад Асиф. - Усі підійшли до вікон. Я стрибнув із третього поверху".

Критики кажуть, що уряд Пакистану занадто корумпований і неефективний, щоб зосередитися на добробуті працівників і приголомшливій кількості інших проблем, починаючи з відімкнень електрики, закінчуючи убогістю населення і проблемами з повстанцями.

"Власники більше стурбовані збереженням одягу на фабриці, ніж робітниками. Якби на вікнах не було металевих ґрат, багато людей змогло б урятуватися. Завод був переповнений одягом і тканинами. Тих, хто скаржився, звільняли", - сказав співробітник швейної фабрики Мухаммед Первез, тримаючи в руках фотографію свого двоюрідного брата, якого після пожежі вважають зниклим безвісти.

Наразі в морзі лікарні в місті Карачі перебуває близько 30 тіл, спалених до невпізнання.

"Тут більше немає місця. Морг заповнений, - зазначив співробітник швидкої допомоги Васиф Алі. - А тіла продовжують надходити".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram