ГоловнаСвіт

Росія готова взяти Молдову в Митний союз

Якщо сам Кишинів у цьому зацікавлений.

Росія готова взяти Молдову в Митний союз
Фото: http://profi-forex.org

Росія готова розглянути питання про вступ Молдови в Митний союз у тому разі, якщо сам Кишинів у цьому зацікавлений.

Про це заявив голова російського уряду Дмитро Медведєв після переговорів із прем'єр-міністром Молдови Володимиром Філатом.

"Якщо наші молдавські партнери знайдуть для себе цікавим участь у Митному союзі, то ми готові це питання розглянути", - заявив Медведєв. При цьому прем'єр зазначив, що Москва не має наміру нав'язувати потенційним партнерам участь у Митному союзі, навпаки - це рішення "має виходити з національних інтересів держави".

Медведєв зазначив, що товарообіг між РФ і Молдовою зросте 2012 року на 20%.

"За підсумками минулого року товарообіг між Росією і Молдавією досяг 2 млрд дол., а в І півріччі 2012 року цифра вже перевищує мільярд", - повідомив Медведєв.

При цьому зростання товарообігу відбувається не за рахунок зміни структури цін, а за рахунок збільшення фізичних обсягів, як з російської, так і з молдавської сторони.

Також Медведєв вказав, що інвестиційні проекти залишаються пріоритетом. За офіційними цифрами, обсяг російських інвестицій в економіку Молдови становить близько 200 млн дол. "Це не такі значні кошти. Тож завдання - зміцнювати інвестиційну взаємодію", - упевнений російський прем'єр-міністр.

Як повідомляли раніше, прем'єр-міністр України Микола Азаров обережно ставиться до Митного союзу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram