ГоловнаСвіт

Палестинський уряд намагається поліпшити економічну ситуацію в країні

Ізраїль побоюється нового повстання палестинців проти ізраїльської окупації.

Палестинський уряд намагається поліпшити економічну ситуацію в країні
Премьер-министр Палестины Салам Файяд
Фото: EPA/UPG

Палестинські міністри зустрілися у вівторок, щоб обговорити шляхи послаблення економічних труднощів, які стали причиною низки протестів на Західному березі і викликом для Палестинської національної адміністрації.

Демонстрації переросли у заворушення - в понеділок тисячі розгніваних молодих людей в містах Хеврон і Шхем спалювали шини, перекривали вулиці і кидали каміння в озброєну поліцію, таким чином збільшуючи тиск на прем'єр-міністра Палестини Саляма Файяда. Крім того, в понеділок оголосили страйк водії громадського транспорту і таксисти, тому на вулицях на Західному березі були незвично тихо.

Ізраїль з великою стурбованістю спостерігає за протестами, оскільки боїться, що розчарування палестинським керівництвом може перерости в третє, загальне повстання проти ізраїльської окупації на Західному березі.

Зараз Палестинська адміністрація, яка практично без коштів і пов'язана економічними домовленостями, намагається врятувати свою легітимність в очах громадськості.

"Якщо уряд не запропонує серйозні, конкретні рішення, протести триватимуть і будуть масштабнішими", - сказав член виконавчого комітету Організації визволення Палестини Вазел Абу Юсеф.

Державні службовці, багато з яких отримали тільки частину своїх зарплат за серпень через грошову кризу, у вівторок влаштували страйк і пообіцяли пікетувати засідання кабінету міністрів в де-факто столиці Рамаллі. Нарада уряду має закінчитися близько 13.00 (1000 GMT).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram