ГоловнаСвіт

ОАЕ пригрозили Ірану війною

Країна володіє "надійними даними" про співробітників іранських спецслужб, заявив голова поліції емірату Дубай Дахі Халфан Тамім.

ОАЕ пригрозили Ірану війною
Фото: ukranews.com

Голова поліції емірату Дубай Дахі Халфан Тамім 10 вересня пригрозив ударом по іранських військових об'єктах у разі розгортання на території ОАЕ терористичних мереж, що їх спонсорують із Тегерана.

За його словами, ОАЕ володіють "надійними даними" про співробітників іранських спецслужб, які намагаються побудувати в Еміратах шпигунсько-диверсійні мережі.

"Арабські країни Перської затоки не сидітимуть склавши руки перед обличчям іранської загрози", - пообіцяв Тамім.

 Ці заяви було зроблено на тлі загострення відносин ОАЕ з Іраном через стару суперечку про приналежність групи нежитлових островів у Перській затоці. На володіння ними претендують як Емірати, так і Ісламська республіка.

Раніше арабські країни звинувачували Тегеран у втручанні у свої внутрішні справи, проте ніколи не називали Іран безпосередньо, вважаючи за краще використовувати формулювання на кшталт "деякі сусідні країни". Тим більш рідкісними були прямі погрози на адресу Тегерана.

Іран, зокрема, звинувачували в підтримці антиурядових хвилювань, організованих мусульманами-шиїтами в Бахрейні та Саудівській Аравії. Іран, однак, щоразу відкидав такі звинувачення на свою адресу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram