ГоловнаСвіт

У Мадриді побудують Євровегас

Компанія готова інвестувати в розважальні проекти в Іспанії до 17 млрд євро.

У Мадриді побудують Євровегас
Фото: infobus.eu

Корпорація Las Vegas Sands Corp магната Шелдона Аделсона оголосила про рішення побудувати центр розваг Євровегас у Мадриді.

Ця заява поклала край конкуренції і довгому з'ясуванню, де буде побудовано один з найбільших в Європі комплексів розваг - в Мадриді або Барселоні.

Компанія "Лас Вегас Сандс" готова інвестувати в розважальні проекти в Іспанії до 17 млрд євро і працевлаштувати водночас до 260 000 осіб. Інтерес до проекту виявили як влада Мадрида, так і Барселони - будівництво великого центру розваг і бізнесу призведе до економічного зростання регіону і розвитку сектору туризму.

Після оголошення новини про будівництво Євровегаса в Мадриді керівники проекту повідомили, що наступним етапом реалізації стане визначення точного місця будівництва і дат. Попередній термін відкриття Євровегаса в Мадриді - 2022 рік.

Мер іспанської столиці Ганна Ботелья після оголошення про плани будівництва "Євро-Лас-Вегаса" пообіцяла, що якщо американці виберуть Мадрид, то чиновники в разі необхідності переглянуть існуючі нормативи, щоб максимально полегшити їх роботу і прибрати всі перешкоди на шляху до реалізації проекту.

Незважаючи на оптимізм влади, рішення про будівництво величезного розважального комплексу в передмісті Мадрида викликало бурю обурення в іспанському суспільстві. У суботу на столичній площі Пуерта-дель-Соль відбулася численна акція протесту, учасники якої висловили свою незгоду з планами американського мільярдера Шелдона Аделсона перетворити пустир на казино.

"Ми виступаємо проти! Громадських консультацій не було, до інформації про проект немає доступу, немає прозорості. Вони обіцяють, що створять багато робочих місць, але доказів цьому теж немає!", - сказав один із мітингувальників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram