ГоловнаСвіт

Афганські таліби погрожують викрасти і вбити принца Гаррі

Британське Міноборони вважає, що служба у ВПС не становить серйозної загрози для його життя.

Афганські таліби погрожують викрасти і вбити принца Гаррі
Фото: EPA/UPG

Афганські таліби заявили в понеділок, що роблять все від них залежне, щоб спробувати викрасти або вбити британського принца Гаррі, який минулого тижня прибув в Афганістан, де проходитиме 4-місячну службу в якості пілота вертольота Королівських ВПС.

Онук королеви Єлизавети проходитиме службу на британській базі "Кемп Бастіон", в нестабільній провінції Гільменд. Таким чином, він виявиться на лінії фронту війни НАТО проти бойовиків руху "Талібан".

"Ми використаємо всі наші сили, щоб позбутися його, убивши або викравши його", - заявив представник "Талібану" Забіулла Моджахед.

"Ми проінформували наших командирів у провінції Гільменд, щоб вони робили все можливе, щоб усунути його", - зазначив Муджахід, відмовившись вдаватися в подробиці про те, що він назвав "операцією Гаррі".

27-річний принц, який є третім в черзі на престол, приступив до служби через два тижні після того, як його сфотографували голим на вечірці в Лас-Вегасі.

Відомий в колі військовослужбовців на ім'я Капітан Уельс, вперше Гаррі проходив службу в піхотних військах в Афганістані 2008 року. Однак після того, як про його відрядження стало відомо ЗМІ, його служба була перервана і його відправили на батьківщину.

Британське Міністерство оборони заявило, що служба в Королівських ВПС не становить серйозної загрози для життя принца Гаррі. Тим часом, минулого тижня в провінції Гільменд було збито бойовий вертоліт, в результаті чого загинули кілька людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram