ГоловнаСвіт

Президент Франції ввів 75%-й податок для мільйонерів

Франсуа Олланд обіцяє відродити економіку за два роки.

Президент Франції ввів 75%-й податок для мільйонерів
Франсуа Олланд
Фото: EPA/UPG

Президент Франції Франсуа Олланд обіцяє відродити економіку до 2014 року, для чого має намір зібрати 20 млрд євро 2013 року, проте пересічні французи сумніваються в ефективності таких заходів.

Так, до кінця 2012 року Олланд планує підготувати реформу ринку праці та трудового законодавства.

"Я веду справжнісіньку війну, і я не здамся. Я створю чіткий графік перетворень... два роки, щоб повернути нам конкурентоспроможність. Я прискорююся. Я точно знаю, що роблю. Я беру на себе повну відповідальність і маю намір регулярно звітувати перед французьким народом", - заявив президент у прямому ефірі французького телебачення.

Заяву Олланда пов'язують із тим, що французи незадоволені занадто м'яким стилем керівництва президента, який викликав сумніви громадськості в тому, що він володіє достатнім упливом, щоб відновити економіку Франції.

Коментуючи необхідність забезпечити економію 30 млрд євро в бюджеті на 2013 році, Олланд заявив, що дві третини необхідної суми буде отримано за рахунок підвищення податків на корпорації і заможних громадян. Це означає, що заможне населення країни обкладатимуть 75%-м податком.

"Це серйозні заходи, які ніколи раніше в історії П'ятої республіки не вживали, і це моя відповідальність", - заявив президент.

"Зростання скорочується вже кілька місяців. 2012 року воно ледве перевищить нуль відсотків ... тож я попросив уряд узяти за основу передбачень реалістичні прогнози. А це буде нижче 1%, ймовірно, 0,8%", - зазначив він.

За словами президента, дефіцит бюджету наступного року не повинен перевищувати 3% від валового внутрішнього продукту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram