ГоловнаСвіт

У Грузії заборонили викидати на вулицю домашніх тварин

Тбіліська мерія зобов'язує відповідні служби проводити кастрацію змішаних порід, а не присипляти їх.

У Грузії заборонили викидати на вулицю домашніх тварин

Мерія Тбілісі встановила правила догляду за домашніми тваринами. Відповідний документ набув чинності 6 вересня - після публікації на сайті "Законодавчого вісника". Про це повідомляє агентство "Новини-Грузія".

Згідно з рішенням адміністрації міста, господарю тварини заборонено залишати її на вулиці. Якщо власник не зможе за ним доглядати, він повинен буде звернутися в розплідник або відповідну службу мерії.

У правилах прописано, що домашня тварина має бути забезпечена необхідним харчуванням, фізичною активністю і опалювальним місцем для сну. Вигул собак (крім декоративних порід) в громадських місцях можливий тільки на повідку та в наморднику. Це саме обмеження поширюється на громадський транспорт Тбілісі.

Також правила зобов'язують власників прибирати за своїми тваринами під час прогулянок і раз на рік проводити їх огляд у ветеринара. Власники собак повинні повідомляти в медично-ветеринарну установу, якщо їх вихованець покусав людину або іншу собаку, і оплатити послуги цієї установи.

У разі смерті тварини, її власник, згідно з документом, зобов'язаний повідомити про це у ветеринарну клініку і відповідну службу мерії. Ховати тварин на території Тбілісі можна тільки в спеціально встановлених місцях.

Крім цього, правила зобов'язують забезпечити ідентифікацію тварини за допомогою мікрочіпа, клейма або спеціального нашийника, де будуть вказані ім'я, прізвище, адреса та номер телефону власника. Коли справа стосується бездомних тварин, Тбіліська мерія зобов'язує відповідні служби проводити кастрацію змішаних порід, а не присипляти їх.

"Уповноважений орган (служба мерії, юридична особа або урядова служба) зобов'язаний вжити заходів, щоб знайти для неагресивних та здорових тварин господарів або перевезти їх в розплідник", - наголошується в правилах.

Про те, яке покарання передбачено за їх порушення, в повідомленні не уточнюється.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram