ГоловнаСвіт

Держслужбовцям Греції обмежать зарплату

Урядовий законопроект уже внесено до парламенту.

Держслужбовцям Греції обмежать зарплату

Доходи співробітників державних підприємств і організацій у Греції, включаючи будь-які допомоги, надбавки і винагороди, не повинні перевищувати 1 900 євро на місяць.

Такої думки дотримується міністр фінансів Янніс Стурнарас.

У цю суму не включено подарунки на Великдень і Різдво, а також внески роботодавців у різні фонди, повідомив Стурнарас, відповідаючи на запитання депутатів від лівих партій, чи буде враховуватися вартість подарунків у тих доходах, які передбачено обмежити.

Урядовий законопроект про обмеження зарплати в держсекторі вже внесено до парламенту.

Уряд урізає зарплати та пенсії, скорочує держсектор у рамках програми жорсткої економіки держвидатків. Ці заходи вкрай непопулярні серед держслужбовців, які тільки цього тижня провели кілька акцій протесту проти зниження рівня життя.

У четвер в Афінах близько п'яти тисяч поліцейських, пожежників і співробітників портових служб пройшли маршем до олімпійського стадіону та встановили символічні шибениці біля Міністерства фінансів. Співробітники профспілки поліцейських заблокували виїзд зі школи поліції і не пропускали колону автобусів із курсантами для забезпечення порядку на міжнародній виставці-ярмарку в Салоніках.

У суботу профспілка поліцейських планує вивести 3500 стражів порядку на марш протесту в Салоніках неподалік від місця проведення виставки.

До цього страйк влаштували лікарі державних лікарень, а наступного тижня страйкуватимуть викладачі.

Співробітники університетів підрахували, що в разі реалізації реформи їхні зарплати зменшаться на 17,5% і заявляють, що це неприпустимо, оскільки за останні два роки вона і так зменшилася на чверть.

За даними профспілок працівників освіти, уряд має намір скоротити на 5% зарплату викладачам, які отримували до тисячі євро на місяць, на 15% - якщо вона становила від 1 000 до 1 500 євро, і на 25% - зарплату від 1 500 до 2 500 євро. Зарплату вище цієї суми буде урізано на 30%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram