ГоловнаСвіт

Франсуа Олланд змушений частково перейняти стиль Саркозі

Його гасло "Зміни зараз" не виправдало високі очікування громадськості.

Франсуа Олланд змушений частково перейняти стиль Саркозі
Франсуа Олланд
Фото: EPA/UPG

За чотири місяці президентства Франсуа Олланда у Франції його рейтинг почав падати, а суперечки в уряді змусили його переглянути м'який стиль керівництва, який викликав сумніви громадськості в тому, що глава держави володіє достатнім впливом, щоб відновити економіку Франції.

Про це повідомляє Рейтер.

Радники президента говорять, що, згнітивши серце, він вирішив частково перейняти стиль свого попередника Ніколя Саркозі, хоча саме контраст із екс-президентом допоміг йому зайняти президентський пост у травні. Так, у неділю Олланд у прайм-тайм розповість про нову політичну програму, як колись це зробив Саркозі, щоб підвищити свій рейтинг.

Олланд здобув перемогу на травневих виборах із 51,6% голосів, проте нині його рейтинг продовжує падати.

"Він зрозумів, що необхідно прискорити процес. Він працював на тій підставі, що люди були ситі по горло гіперактивністю Саркозі, але тепер він намагається знайти баланс між цими двома стилями (правління, - ред.)", - розповіло агентству джерело, близьке до президента.

Радники президента пояснили Олланду, що люди настільки звикли до того, що Саркозі інформував їх про кожен крок свого уряду, що його "тактика невтручання" змусила виборців задуматися, чи володіє він достатньою владою.

Хоча соціаліст Олланд має підтримку більшості в парламенті й може розраховувати на п'ятирічний термін, він повинен запобігти розколу своєї партії з усіх питань - починаючи від скорочення витрат і поглиблення європейської інтеграції, закінчуючи імміграційною політикою. Він також повинен об'єднати громадськість, керівників підприємств і профспілок, аби гарантувати збалансованість державного бюджету та забезпечити робочі місця для кожного десятого француза, що залишився без роботи.

Нагадаємо, у другому кварталі рівень безробіття у Франції зріс до рекордних за останні 13 років 10,2%.

Передвиборне гасло Олланда "Зміни зараз" не виправдало високі очікування громадськості, а опитування, яке провели наприкінці серпня, показало, що 72% французів вважають, що він занадто повільно діє.

"Саркозі створив цю спрагу дії, і це стало наркотиком. Такій людині, як Олланд, складно змінити те, яким він є, але він повинен показувати більшу присутність", - сказало джерело агентства, близьке до Олланда.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram