ГоловнаСвіт

Іран не робить різниці між ізраїльською й американською військовою загрозою

Білий дім заявив, що не залишиться осторонь майбутньої ізраїльсько-іранської війни.

Іран не робить різниці між ізраїльською й американською військовою загрозою

Іран не робить різниці між американськими та ізраїльськими інтересам і буде мстити обом державам у разі нападу.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на заяву іранського воєначальника.

Заява було зроблено після того, як Білий дім відмовився від опублікованої ізраїльськими ЗМІ інформації, що внасілдок переговорів із Тегераном США залишатимуться осторонь ізраїльсько-іранської війни. Крім того, президент США Барак Обама відкидає звинувачення свого суперника на президентських виборах Мітта Ромні, який звинувачує його у м'якості щодо Тегерану.

"Сіоністський режим окремо від Америки не має сенсу, і ми не повинні визнавати Ізраїль як окрему від Америки (одиницю)", - заявив командувач флотом у Корпусі Вартових Ісламської революції (КВІР) Алі Фадаві.

"Виходячи з цього, сьогодні тільки американці зайняли загрозливу позицію щодо Ісламської Республіки. Якщо американці зроблять найменшу дурість, вони не покинуть регіон безпечно", - зазначив Фадаві.

Нагадаємо, в останні місяці Іран проводив військові навчання і представив модернізоване озброєння, щоб довести, що може захистити себе від будь-якого удару по своїх ядерних об'єктах.

Ізраїль, який вважають єдиною ядерною країною на Близькому Сході, переконаний, що ядерна зброя Ірану становить загрозу для його існування. Тегеран заперечує, що розробляє зброю і стверджує, що його ядерна програма носить мирний характер.

Нагадаємо, 3 вересня Вашингтон попередив Тегеран, що США не допомагатимуть Ізраїлю в атаці на Іран у тому випадку, якщо влада ісламської республіки не наважаться на удар по стратегічних американських об'єктах у Перській затоці.

"Я не хочу бути співучасником, якщо вони захочуть це зробити", - цитує видання Guardian голову Об'єднаного комітету начальників штабів Мартіна Демпсі.



Між тим, прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху 5 вересня різко припинив зустріч Кабінету Безпеки Ізраїлю, сказавши, що хтось передає подробиці розмов в Іран.

Будь-яке рішення розпочати війну проти Ірану, за ізраїльськими законами, вимагає схвалення Кабінетом Безпеки. Один урядовець, який говорив на умовах анонімності, сказав, що Кабінет не прийняв такого рішення на засіданні у вівторок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram