ГоловнаСвіт

Каталонський муніципалітет оголосив незалежність від Мадрида

Місцеві депутати хочуть провести референдум з цього питання.

Каталонський муніципалітет оголосив незалежність від Мадрида
Фото: tsn.ua

Законодавці каталонського муніципалітету Сан-Педро-де-Торельо оголосили про незалежність своєї території від центрального уряду Іспанії.

Місцеві депутати ухвалили напередодні проект резолюції про "вільну каталонську територію". Крім того, вони закликали парламент Каталонії протягом двох місяців одностайно ухвалити резолюцію про національний суверенітет цього автономного співтовариства і провести референдум з цього питання.

Автори тексту резолюції запропонували парламенту Каталонії негайно створити власне міністерство фінансів і національний банк, податкове управління, а також міністерство юстиції. Крім того, вони закликали оголосити всьому міжнародному співтовариству про початок процесу відділення Каталонії від Іспанії.

Законодавці також запропонували парламенту Каталонії скасувати закони і судові рішення, що обмежують використання каталонської мови в суспільному та науковому житті Каталонії, зобов'язати поліцейських і солдатів Іспанії попередньо зв'язуватися з каталонською владою до виконання операції на території Каталонії, а також просити заступництва у міжнародних організацій.

Нагадаємо, що Сан-Педро-де-Торельо - муніципалітет в Іспанії, входить у провінцію Барселона в складі Каталонії. Муніципалітет знаходиться у складі району Осона, має площу 55,1 кв м. За даними 2010 року, населення становить 2417 осіб.

Ще в грудні 2009 року в Каталонії відбувся неофіційний референдум про незалежність автономії. З'ясувалося, що 94,7% каталонців виступають за відділення від Іспанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram