ГоловнаСвіт

США нададуть Єгипту $1 млрд, - американський дипломат

Аналітики вважають, що американський уряд може впливати на політику Єгипту.

США нададуть Єгипту $1 млрд, - американський дипломат
Фото: zn.ua

Адміністрація Обами в найближчому майбутньому надасть новому уряду Єгипту допомогу в розмірі $1 млрд для полегшення боргового тягаря країни, оскільки Вашингтон хоче допомогти Каїру зміцнити хвору економіку після демократичного повстання.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на високопоставленого американського дипломата.

За словами співрозмовника агентства, американські дипломати і представники президента Єгипту Мухаммеда Мурсі, який вступив на посаду наприкінці червні після перших вільних виборів в країні, зараз допрацьовують угоду про фінансову допомогу.

Сполучені Штати були близьким союзником Єгипту за часів правління поваленого президента Хосні Мубарака і щорічно надавали Єгипту $1,3 млрд у вигляді військової допомоги, а також надавали іншу допомогу.

Аналітики кажуть, що Сполучені Штати могли б впливати на напрямок політики Єгипту шляхом здійснення економічної підтримки, оскільки зараз Каїр намагається запобігти бюджетній кризі.

Крім того, минулого місяця Єгипет попросив у МВФ кредит у розмірі $4,8 млрд. 22 серпня глава Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард зустрілася з єгипетським президентом. За підсумками переговорів Лагард заявила, що МВФ розгляне бюджетні, грошові і структурні питання, а також пообіцяла, що МВФ стане партнером в економічних реформах Єгипту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram