ГоловнаСвіт

Сирійська опозиція: у країні щонайменше 100 вбитих за добу

Сирійська авіація продовжує обстрілювати міста, що знаходяться під контролем повстанців.

Сирійська опозиція: у країні щонайменше 100 вбитих за добу
архивное фото
Фото: EPA/UPG

Активісти опозиції в Сирії заявили, що 3 вересня в результаті бомбардувань міст, які раніше взяли під контроль повстанці, по всій країні було вбито щонайменше 100 осіб.

Нагадаємо, літаки ВПС Сирії нанесли низку авіаударів по населеному пункту Аль-Баб в провінції Алеппо. В результаті бомбардувань було знищено житловий будинок, 18 людей загинули.

Біженці, які масово тікають до турецького кордону, стверджують, що урядові війська стріляють по мирному населенню.

"Ми дізналися, що мого брата вбили кілька днів тому і приїхали сюди на цвинтар, щоб поховати його. І якраз коли були на кладовищі, прилетів літак, випустив дві ракети, які вибухнули прямо поруч", - розповів біженець Юсеф аль-Хаджі.

Проте представники урядових військ стверджують, що не проводять атаки проти мирного населення. Тим часом уряд Сирії неодноразово обіцяв міжнародним гуманітарним організаціям не перешкоджати у наданні допомоги біженцям.

Крім того, 4 вересня з президентом Сирії Башаром Асадом зустрівся голова Червоного Хреста Петер Маурер. У країні працюють 50 співробітників організації, проте всі вони були змушені повернутися в Дамаск з інших регіонів Сирії. Незважаючи на те, що організація направила 50 іноземних і сирійських співробітників для надання допомоги в Сирію, у зв'язку з ескалацією насильства в країні зараз їх діяльність обмежена Дамаском. Маурер спробує домогтися дозволу Асада на розширення доступу цивільного населення до гуманітарної допомоги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram