ГоловнаСвіт

Ромні й Обама зрівнялися в рейтингу

Чинного президента ще не висунули офіційним кандидатом.

Ромні й Обама зрівнялися в рейтингу
Фото: EPA/UPG

Кандидат від Республіканської партії на пост президента США Мітт Ромні наздогнав чинного главу держави Барака Обаму за кількістю голосів потенційних виборців.

Про це свідчать результати опитування, яке провела соціологічна служба Ipsos / Reuters.

За даними опитування, на підтримку Обами та Ромні висловилися по 45% респондентів.

Між тим, підсумки опитування, проведеного Ipsos минулого тижня, показали, що чинний президент випереджав свого головного опонента на чотири пункти.

"Обама сподівається вселити ентузіазм своїм потенційним виборцям, що допомогло йому зайняти пост президента 2008 року. Тим не менше, тепер йому буде значно складніше вирішити цю задачу, оскільки в країні суттєво зріс рівень безробіття", - зазначають експерти.

Помічники Обами в Білому домі заявили напередодні в телевізійному шоу, що цього тижня чинний президент запропонує нові способи розвитку економіки.

"Ми досягли великого прогресу після глибокої рецесії. Нам іще належить багато чого зробити", - сказав радник Білого дому Девід Плауфф в інтерв'ю АВС.

Зазначимо, кандидатуру Барака Обами буде офіційно висунуто на пост глави держави в найближчий четвер у місті Шарлотт у штаті Північна Кароліна на з'їзді Демократичної партії.

Тим часом, представник Ipsos Джулія Кларк заявила, що рейтинг Обами, радше за все, підніметься під час з'їзду його партії.

"Той факт, що Барак Обама і Мітт Ромні все ще йдуть нарівні, свідчить про те, що ми не побачимо значного ривка вперед від Ромні. У той час, як наступного тижня проходитиме з'їзд, Ромні спробує утримати стійке положення нарівні з президентом - ми, радше за все, побачимо, що перевага знову буде на боці Обами", - зазначила експерт.

Нагадаємо, рейтинг "привабливості" Мітта Ромні зріс після з'їзду Республіканської партії, на якому його офіційно висунули кандидатом у президенти США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram