ГоловнаСвіт

Сирійські повстанці пригрозили збивати літаки

За даними правозахисників, з початку конфлікту в Сирії загинули більше ніж 23 тисячі осіб.

Сирійські повстанці пригрозили збивати літаки

Вільна армія Сирії попередила, що з 3 вересня може наносити удари по цивільних літаках в аеропортах Дамаска і Алеппо, найбільших містах країни.

Як пояснили представники повстанців, звичайні рейси використовуються владою Сирії для перевезення зброї, що є незаконним.

Тим часом багато перевізників суттєво скоротили рейси до Сирії або скасували їх зовсім після того, як наприкінці 2011 року Ліга арабських держав ввела проти країни санкції. Серед останніх, хто відмовився виконувати польоти в сирійські аеропорти, була авіакомпанія з ОАЕ Etihad Airways. У липні польоти в Дамаск і Алеппо призупинила Royal Jordanian Airlines.

Нагадаємо, 31 серпня сирійські повстанці також оголосили про початок широкомасштабної операції з захоплення і знищення об'єктів урядових сил у районі Алеппо. Так, рано вранці в п'ятницю вони напали на декілька військових баз і аеродромів. Опозиціонери заявили про значні успіхи.

За даними правозахисників, з початку конфлікту між прихильниками сирійського президента Башара Асада та опозицією, який розпочався у березні 2011 року, загинули вже більше ніж 23 тисячі осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram