ГоловнаСвіт

У США жертвами урагану "Айзек" стали дві людини

Без електрики залишаються 730 тисяч американців.

У США жертвами урагану "Айзек" стали дві людини
Фото: obozrevatel.com

Дві людини загинули внаслідок урагану "Айзек", який охопив південні штати США, - такі дані надійшли в четвер з Луїзіани та Міссісіпі. Без електрики другий день залишаються 730 тисяч американців, а більш ніж 60 тисяч жителів південно-східних районів Луїзіани можуть покинути будинки у зв'язку із загрозою повеней.

Через зливи, що тривають четвертий день, рівень води найстрімкіше підвищується в річках і водоймах басейну річки Міссісіпі на кордоні однойменного штату і Луїзіани. Влада попередила населення про загрозу руйнування розташованих за 160 кілометрів від Нового Орлеана гідроспоруд.

Новий Орлеан, 80% території якого сім років тому затопило під час урагану "Катріна", практично не постраждав. На околицях міста відзначено кілька випадків мародерства. Під час пограбування залишених мешканцями будинків затримано 12 зловмисників. Згідно з американськими законами, мародерам загрожує до трьох років тюремного ув'язнення.

За даними метеорологів, "Айзек", втрачаючи силу, просувається вглиб континенту, повідомляє ИТАР-ТАСС. Нафтовим компаніям, які припинили цикл робіт на шельфі, завдано збитків у розмірі не менш ніж 2,5 мільярда доларів.

Раніше повідомляли, ураган "Айзек" залишив без світла чотири американські штати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram