ГоловнаСвіт

Іран не розроблятиме ядерної зброї, - аятола Хаменеї

Духовний лідер Ісламської Республіки розкритикував Радбез ООН.

Іран не розроблятиме ядерної зброї, - аятола Хаменеї
Духовный лидер Ирана Аятолла Али Хаменеи
Фото: nikcity.com

Духовний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї на саміті міжнародної організації "Рух неприєднання" (РН) заявив, що Ісламська Республіка ніколи не розроблятиме ядерної зброї.

Про це повідомляє Reuters.

Він також наголосив, що, незважаючи на це, Іран не відмовиться від мирного використання ядерної енергії.

"Наше гасло: атомна енергія - для всіх, ядерна зброя - ні для кого. Іран ніколи не буде розробляти ядерну зброю, але він не відмовиться від свого національного права на мирне використання ядерної енергії", - заявив Хаменеї.

Аналітики вважають, що Іран використовує саміт, щоб дати відсіч США, які намагаються ізолювати Ісламську Республіку політично й економічно через її ядерну програму.

Нагадаємо, Захід підозрює, що ядерна програма Ірану спрямована на розробку ядерної зброї. Тегеран відкидає звинувачення, заявляючи про виключно мирний характер своїх досліджень. Крім того, в Ізраїлі активно обговорюють можливість завдання удару по ядерних об'єктах Ірану.

Пізно ввечері в середу Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун, який також був на виступі аятоли в четвер, сказав Хаменеї зробити конкретні кроки, щоб довести, що ядерна програма Ірану є мирною.

Хаменеї у своїй промові також згадав Раду Безпеки ООН, назвавши її нелогічним, несправедливим і неіснуючим забутком минулого, який Сполучені Штати використовують, щоб "нав'язати світові власну тактику залякування".

"Вони (США) говорять про права людини, тоді як те, що вони мають на увазі - це західні інтереси. Вони говорять про демократію, тоді як те, що вони роблять - військове втручання в інші країни", - наголосив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram