ГоловнаСвіт

Активісти Greenpeace захопили австралійський порт

Захисники природи вимагають заборонити вилов риби у водах Австралії.

Активісти Greenpeace захопили австралійський порт
Архивное фото
Фото: Markel Redondo/Greenpeace

Активісти Greenpeace захопили порт Лінкольн на півдні Австралії з метою перешкодити швартуванню риболовецького траулера "Маргиріс".

Про це повідомляє AFP.

Активісти підпливли до судна на надувному човні, але їм не дозволили піднятися на борт траулера, після чого вони підпливли до порту, не дозволяючи "Маргиріс" пришвартуватися.

Траулер, який прибув у порт Лінкольн з Нідерландів, повинен пробути там п'ять днів. Після цього він змінить прапор з литовського на австралійський і вирушить ловити рибу біля берегів австралійського штату Тасманія. Активісти Greenpeace стверджують, що "Маргиріс", місткість якого становить 9,5 тисяч тонн, "буквально засмокче цілі косяки риб". Захисники природи підкреслюють, що це призведе до зменшення популяції птахів, дельфінів, морських котиків і риби в Тихому океані.

"Вони ловлять занадто багато риби в європейських водах, призвели до занепаду рибний промисел в Південно-Тихоокеанському регіоні і розорили рибалок в Західній Африці. Ми просто не може дозволити цьому статися в Австралії", - заявив представника Greenpeace Натаніель Пелле.

У заяві на своєму сайті Greenpeace пише, що діяльність "Маргиріс" і таких трилерів призвела до масових протестів рибалок у Сенегалі. Так, на початку 2012 року сенегальська влада заборонила траулеру ловити рибу в територіальних водах Сенегалу.

Незважаючи на те, що "Маргиріс" не отримав остаточного дозволу від влади Австралії на рибну ловлю в місцевих водах, профільні організації заявляють, що робота траулера не стане причиною спустошення океану. Як очікується, траулеру дозволять виловлювати до 10% доступної риби в австралійських водах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram