ГоловнаСвіт

Мальдіви посилили заходи безпеки у столиці

Днями буде опубліковано звіт про передачу влади в країні.

Мальдіви посилили заходи безпеки у столиці
Фото: planetrest.ru

Мальдіви посилили заходи безпеки в столиці Мале напередодні публікації звіту про передачу влади, яку колишній президент Мохаммед Нашид охрестив державним переворотом.

Про це повідомляє Reuters.

У лютому представники Співдружності Націй скерували на Мальдіви надзвичайну міністерську комісію, щоб уточнити інформацію про зміну влади на островах, коли Нашид заявляв, що змушений був піти у відставку під дулом пістолета. Співдружність Націй - організація, що об'єднує 54 держави - Великобританію і більшість колишніх англійських домініонів, колоній і залежних територій.

Доповідь буде оприлюднено в четвер. Поліція в Мале почала обшукувати човни і людей, які прибувають в Мале, побоюючись потенційних заворушень.

Представник Демократичної партії Нашида на комісії сказав, що деяких доказів, які можуть підтвердити слова Нашида про переворот, немає в доповіді.

"Усі знають, що сталося того день. Якщо комісія скаже, що це був не переворот, це буде великим шоком для всіх Мальдівів. Ніхто в це не повірить", - заявив прес-секретар Демократичної партії Нашида Хамід Абдул Гафур.

"Люди прибувають з інших островів, незважаючи на те, що поліція перешкоджає їм і відправляє їх назад", - зазначив він.

Поліція сказала, що запобігатиме народним заворушенням, і попросила людей відмовитися від участі в запланованих акціях протесту.

Начальник поліції Абдулла Наваз сказав, що вісьмох осіб уже взято під варту. Тим часом служба президента Мохаммеда Вахіда сказала, що дозволяє проводити мирні акції протесту.

Мальдівська Республіка, яка раніше перебувала під протекторатом Великобританії, провела свої перші повністю демократичні вибори 2008 року. У жовтні 2008 року першим президентом Мальдівської Республіки, обраним всенародним голосуванням, став Мохаммед Нашид. Він випередив екс-президента Момуна Абдула Гаюма, який був при владі попередні 30 років, у другому турі виборів. Гаюма критикували за диктаторські методи управління.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram